Home O nama Organizacija Dokumenta
Kalendar Adresar Kontakt
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5
Galerija
Trenerska organizacija
Sudije
Asocijacija atletskih veterana
Rekordi
Medalje sa inotakmicenja
Najbolji
Discipline
IAAF world records
Crnogorska atletika u 2010
Kriterijumi za takmicenja
Norme za OI London 2011
Bodovne tablice IAAFa
Antidop
Oprema
Odluke
Formulari
Linkovi
Raspisi
Norme
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  KontaktGENERALNI SPONZOR ASCGAktuelno - Novosti iz ASCG

ATLETSKI SAVEZ CRNE GORE PRIREDIO SVEČANI DOČEKSA SVJETSKOG PRVENSTVA ZA MLAĐE JUNIOREKRISTINI RAKOČEVIĆ I NJENOM TRENERU MARKU RISTIĆU
Srebro i bronza stigli iz KolumbijeZa Kristinu Rakočević, koja je na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u kolumbijskom gradu Kaliju osvojila srebrnu medalju u bacanju diska i bronzanu u bacanju kugle i njenog trenera Marka Ristića, Atletski savez Crne Gore je juče na podgoričkom aerodromu organizovao svečani doček. Pored čelnika ASCG i Uprave za mlade i sport i Kristinine porodice, koja je u velikom broju stigla iz rodnog Tomaševa, dočeku su prisustvovali i predsjednik opštine Mojkovac Dejan Medojević sa saradnicima i članovi i prijatelji AK Tara.

Želim da se zahvalim svima vama koji ste došli da me sačekate. Zaista me je prijatno iznenadio ovaj doček. Zadovoljna sam svojim uspjehom u Kolumbiji. Ovo su mi najdraže medalje do sada u karijeri. Da sam nastupala u samo jednoj disciplini mislim da bi i rezultat i plasman bili bolji. Istog dana bile su kvalifikacije i finala tako da nije bilo vremena za odmor. Ali ne žalim jer su mi draže ove dvije medalje nego da sam osvojila zlatnu u jednoj disciplini. Zahvalila bih se predsjedniku ASCG Miloradu Vuletiću i direktoru Uprave za mlade i sport Igoru Vušuroviću, koji nam obezbjeđuju sredstva neophodna za rad i učešće na takmičenjima, predsjedniku opšine Mojkovac Dejanu Medojeviću i mojim trenerima Marku i Danilu Ristiću”, izjavila je Kristina Rakočević.

Njen trener Marko Ristić je istakao da su ove medalje kruna njegovog petogodišnjeg rada sa Kristinom.

Trebalo je puno odricanja, napora, volje...Ali, milina je raditi sa Kristinom, jer pored fizičkih predispozicija takmičari u tehničkim disciplinama moraju da budu inteligentni i da brzo shvataju stvari. Takva je Kristina. Zadovoljan sam njenim nastupima i medaljama u Kolumbiji, jer nijedna država iz okruženja, čak ni Italija sa 30 takmičara nemaju nijednu medalju. Uz to, naš uspjeh dobija na težini ako se zna da su od zemalja iz regiona samo Slovenija, Rumunija i Moldavija osvojile po jednu medalju u Kaliju. Ostale su osvojile velike atletske sile. Bilo je zadovoljstvo nastupiti u takvoj konkurenciji, a naročito osvojiti medalje, rekao je Marko Ristić.
Zahvaljujući medaljama Kristine Rakočević Crna Gora se u Kaliju plasirala na diobu 24 mjesta od ukupno 161 zemlje koliko ih je učestvovalo na Svjetskom prvenstvu.

Vuletić: Najveći uspjeh


Predsjednik ASCG Milorad Vuletić rekao je da je Kristina u Kaliju ostvarila najbolji rezultat koji je crnogorska atletika do sada napravila.

“Ovo je zaista veliki uspjeh imajući u vidu da na tako velikom takmičenju u nijednom sportu niko nije uspio da u dvije discipline osvoji dva odličja, kao što je Kristini uspjelo u Kaliju. Ovo je jedan u nizu značajnih rezultata koje crnogorska atletika postiže u poslednje vrijeme”, istakaokao je Vuletić.

Direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović čestitao je uspjeh crnogorskoj atletičarki i njenim roditeljima, navodeći da sada ne treba pričati o onome što je Kristina bila, već o onome šta će ona da bude, naravno uz svesrdnu pomoć nadležnih sportskih institucija.

“Čestitke od srca za medalje kojim si nas iznenadila i iskreno obradovala. Imali smo izuzetno komunikaciju prethodne dvije godine sa ASCG, kroz konkurs smo značajno podržali AK Tara, naravno uz odvajanja Opštine Mojkovac i Crnogorskog olimpijskog komiteta, tako da smo sve subjekte ujedinili, planski se trudili i ispunili ono što je bio međunarodni program naše atletičarke. Trudićemo se da tako bude i ubuduće”, rekao je Vušurović.Disk ili kugla?


Kristina je jedna od pet takmičarki u istoriji kojoj je pošlo za rukom da osvoji medalje u dvije bacačke disipline na nekom svjetskom prvenstvu. Kako je teško biti u svjetskom vrhu u dvije discipline Kristina će ubrzo morati da se opredijeli za jednu – kuglu ili disk.

“Ja lično više volim disk, ali ću konačnu odluku donijeti sa svojim stručnim štabom”, rekla je Kristina.


Od Tomaševa do Kalija


Kristina Rakočević rođena je prije 16 godina Tomaševu, u Vraneškoj dolini kod Bijelog Polja. Interesantno je da je prvi sport kojim se bavila bio fudbal.

“Igrala sam fudbal i na jednoj utakmici u Mojkovcu trener Dragan Končarević me je vidio i ispričao profesoru Marku Ristiću za mene. Istog dana je Marko došao kod nas u Tomaševu i pozvao me da treniram atletiku. Prvo smo počeli sa kopljem i kuglom, a kasnije smo uključili i disk. Meni se to dopalo i tako je sve počelo. Dok sam bila u osnovnoj školi svakog drugog dana sam išla na treninge u Mojkovac, što je negdje oko 60 kilometara u oba pravca. U poslednje tri godine živim i učim srednju školu u Mojkovcu”, rekla je o svojim počecima Kristina Rakočević.


Od Mojkovca stipendija za vrhunske sportiste


Predsjednik mojkovačke opštine Dejan Medojević je istakao da su medalje Kristine Rakočević još jedna potvrda da je Mojkovac grad sporta.

“U poslednje vrije Mojkovac se u Crnoj Gori i svijetu prepoznaje po svojim sportistima, po Stefanu Saviću, atletičarima Tare, rukometašima... Opština Mojkovac će uz redovna sredstva za sufinansiranje programa AK Tara, godišnju stupendiju za vrhunske sportiste dodijeliti Kristini Rakočević, jer je ona to apsolutno zaslužila”, rekao je Dejan Medojević.


Content Management Powered by CuteNews

 

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt

Baner
Baner
Baner

Baner
Baner

 
 
Copyright © 2011 ASCG. All rights reserved - tomn design.