Home O nama Organizacija Dokumenta
Kalendar Adresar Kontakt
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5
Galerija
Trenerska organizacija
Sudije
Asocijacija atletskih veterana
Rekordi
Medalje sa inotakmicenja
Najbolji
Discipline
IAAF world records
Crnogorska atletika u 2010
Kriterijumi za takmicenja
Norme za OI London 2011
Bodovne tablice IAAFa
Antidop
Oprema
Odluke
Formulari
Linkovi
Raspisi
Norme
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  KontaktGENERALNI SPONZOR ASCGAktuelno - Novosti iz ASCG

ISTORIJSKI USPJEH CRNOGORSKE ATLETIČARKE NA SVJETSKOM PRVENSTVU ZA MLAĐE JUNIORE U KOLUMBIJIKristina vicešampion svijeta


Crnogorska atletičarka Kristina Rakočević ostvarila je fenomenalan uspjeh na devetom Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u kolumbijskom gradu Kaliju, gdje se okitila titulom vicešampionke svi-jeta u bacanju diska. Članica Tare je do srebrne medalje došla hicem 51,41 metar, koji je ostvarila u šestoj seriji. U prvoj seriji Kristina je bacila disk 48,91 metara, u drugoj 51,04, u trećoj i petoj je ima-la prestup, a u četvrtoj je ostvarila rezultat 50,41 m. Zlatnu medalju osvojila je Aleksandra Emilia-nov iz Moldavije, koja je u drugoj seriji disk bacila 52,78 metara, što je bio njen najbolji rezultat u karijeri. Moldavka je u prvoj seriji ostvarila rezultat 48,47, u petoj 50,40, dok je u trećoj, četvrtoj i še-stoj prestupila. Bronzom se okitila, takođe sa svojim najboljim rezultatom u karijeri Australijanka Sa-manta Pis (50,59).

“Teško mogu riječima opisati osjećaj prilikom izlaska na podijum za dodjelu medalja. U tom trenutku zaboravila sam na sve napore i probleme kroz koje smo prošli na putu ka medalji, kojih nije bilo malo od finansijskih, zdravstvenih pa na kraju do prilagođavanja vremenskoj zoni u Kolumbiji. Da nije bilo ogromne vremenske razlike, jer se finale održavalo u tri časa ujutru po našem vremenu mislim da sam mogla i do titule svjetske šampionke. Za moj uspjeh najzaslužniji je trener Marko Ristić, a velike zasluge dugujem i treneru demonstratoru Danilu Ristiću. Zahvalnost du-gujem i svojoj porodici, AK Tara, ASCG na čelu sa predsjednikom Miloradom Vuletićem, Upravi za sport i mlade i direktoru Igoru Vušuroviću, koji su prepoznali značaj mog programa i u skladu sa mogućnostima pomogli da ostvarim ovaj rezultat. Na neki način dugujemo zahvalnost i onima koji nijesu vjerovali u nas i smatrali me samo talentom jer nam je to bio motiv više da im dokažemo da se na pobjednička postolja na svjetskim šampionatima ne penju talenti već sportisti koji to zasluže velikim i stručnim radom i odricanjem, rekla je Kristina Rakočević.
Ovo je istorijski uspjeh mlade djevojke iѕ Tomaševa, učenice profesora Marka Ristića, pošto je njeno srebro prva medalja osvojena za crnogorsku atletiku u konkurenciji mlađih juniora sa svjetskih prvenstava.

Content Management Powered by CuteNews

 

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt

Baner
Baner
Baner

Baner
Baner

 
 
Copyright © 2011 ASCG. All rights reserved - tomn design.