Home O nama Organizacija Dokumenta
Kalendar Adresar Kontakt
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5
Galerija
Trenerska organizacija
Sudije
Asocijacija atletskih veterana
Rekordi
Medalje sa inotakmicenja
Najbolji
Discipline
IAAF world records
Crnogorska atletika u 2010
Kriterijumi za takmicenja
Norme za OI London 2011
Bodovne tablice IAAFa
Antidop
Oprema
Odluke
Formulari
Linkovi
Raspisi
Norme
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  KontaktGENERALNI SPONZOR ASCGAktuelno - Novosti iz ASCG

BALKANSKO PRVENSTVO U ATLETICI ZA MLAĐE JUNIORE U SREMSKOJ MITROVICIDvije titule za Kristinu Rakočević

Balkansko prvenstvo u atletici za mlađe juniore, koje je u Sremskoj Mitrovici okupilo preko 300 takmičara iz 14 država obilježila je crnogorska reprezentativka Kristina Rakočević osvojivši dvije zlatne medalje. Članica Tare trijumfovala je ubjedljivo u bacanju kugle i diska. Do titule šampiona Balkana u bacanju diska Kristina je došla hicem od 51,82 metra, ostavivši iza sebe Grkinju Konstantini Spanoudaki (44.08) i Bosanku Medihu Salkić (43,37). Kršna Tomaševka je bila ubjedljiva i u bacanju kugle, a trijumfovala je sa rezultatom 17,24 metra. Drugo mjesto zauzela je Gabriela Fela sa Kipra (14.97), a treće Raziji Čoban iz Turske (14.94). Uspješan nastup imali su i osta-li crnogorski atletičari. U skoku u vis Mitar Đukanović je sa preskočenih 193 centimetra osvojio če-tvrto mjesto, Aleksandar Miletić je na 800 metara bio peti (1:58,81), dok je Darinka Đuričković u bacanju koplja sa 38,49 metara osvojila šesto mjesto. U trci na 3000 metara Anastazija Magdelinić je istrčala novi crnogorski rekord za pionirke (10:45,80) osvojivši šesto mjesto, Marko Đurović u trci na 1500 metara bio je sedmi (4:13,19), Teodora Guberinić je je u skoku u dalj završila na 12. mjestu (5,12), dok je u troskoku sa preskočenih 11,24 metra i ličnim rekordom bila 11. U skoku u vis Ivana Šćekić je preskočila 155 centimetra i zauzela 14. mjesto.

“ U veoma jakoj konkurenciji ostvarili smo izuzetan uspjeh osvajanjem dvije zlatne medalje. Kristina je potvrdila da je bez premca na Balkanu, a obzirom na mali razmak između disciplina di-ska i kugle, ona je bacila po dva hica i selila sa borilišta na borilište. Ovo je odličan pokazatelj i poslednja provjera pred Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji. S obzirom na vrućinu i izuzetnu konkurenciju zadovoljni smo učinkom naših mladih atletičara”, izjavio je tim lider ekipe i vođa puta profesor Marko Ristić.


BALKANSKO PRVENSTVO U ATLETICI ZA STARIJE JUNIORE U RUMUNIJI


Srebra za Mariju i Blagotu


Na Balkanskom prvenstvu za starije juniore u rumunskom gradu Pitešti, Crnu Goru je predstavljalo dvoje atletičara i oboje su se domogli srebrnih medalja. Sprinter Blagota Petričević je postao vicešampion Balkana u trci na 100 metara sa vremenom 10,97 sekundi, dok je Marija Bo-gavac osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja sa hicem 49,40 metara, što je novi juniorski rekord Crne Gore. Ona je bila vlasnica i dosadašnjeg rekorda (46,98), kojeg je postavila 25. avgusta 2013. godine na Međunarodnom mitingu u Bosni i Hercegovini. Na šampionatu na gradskom stadionu „Nikolae Dobrin” nastupilo je preko 250 takmičara iz 16 članica Balkanske atletske federacije.


Content Management Powered by CuteNews

 

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt

Baner
Baner
Baner

Baner
Baner

 
 
Copyright © 2011 ASCG. All rights reserved - tomn design.