Home O nama Organizacija Dokumenta
Kalendar Adresar Kontakt
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5
Galerija
Trenerska organizacija
Sudije
Asocijacija atletskih veterana
Rekordi
Medalje sa inotakmicenja
Najbolji
Discipline
IAAF world records
Crnogorska atletika u 2010
Kriterijumi za takmicenja
Norme za OI London 2011
Bodovne tablice IAAFa
Antidop
Oprema
Odluke
Formulari
Linkovi
Raspisi
Norme
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  KontaktGENERALNI SPONZOR ASCGAktuelno - Novosti iz ASCG

6.EKIPNO PRVENSTVO EVROPE – III LIGA Baku, 21. i 22.jun 2015.godineRekordi Kristine Rakočević i štafete 4x100 metara prvog dana takmičenja


Atletska reprezentacija Crne Gore se poslije prvog dana Ekipnog prvenstva Evrope treća liga, koje su u okviru Evropskih igara održava u Bakuu nalazi na desetom mjestu u konkurenciji 14 zemalja. Nakon 20 održanih disciplina „crveni“ su sakupili 125 bodova, pet i po manje od devetoplasirane Malte. Na-kon prvog dana u vođstvu se nalazi Austrija (250), ispred Slovačke (239). Treći je Izrael sa 238, četvrta Moldavija (216), a peti domaćin Azerbejdžan sa 215 bodova.

Od crnogorskih takmičara najbolji plasman ostvarila je mlada Kristina Rakočević, koja je u bacanju diska osvojila drugo mjesto sa novim crnogorskim i ličnim rekordom, koji sada iznosi 53,91 metar, što je za 57 santimetara bolje od dosadašnjeg najboljeg rezultata.

“Zadovoljna sam rezultatom. Drago mi je što sam potvrdila da sam u dobroj formi. Mislila sam da imam šest, a ne četiri bacanja, pa sam se malo opustila, smatrajući da ću u poslednje dvije serije biti još bolja. Ipak, ovo je odličan rezultat i sa dosta samopouzdanja ulazim u takmičenje u bacanju kugle. I tu očekujem da ću popraviti lični rekord” – kazala je Kristina Rakočević.

Odličan nastup imala je i muška štafeta 4h100 metara u sastavu: Luka Rakić, Bogić Vojvodić, Šćepan Ćetković i Blagota Petričević, koja je osvojila četvrto mjesto sa rezultatom 41,12, što je takođe novi nacionalni rekord Crne Gore.

Poslije Kristine pojedinačano je najviše bodova Crnoj Gori – deset donijela još jedna članica Tare – Marija Bogavac. Ona je u bacanju koplja zauzela peto mjesto. Po devet bodova, zauzimanjem šestih mjesta osvojili su Slađana Perunović u trci na 3000 metara, Tomaš Đurović u baca-nju kugle i sprinter Luka Rakić na 100 metara . Darko Pešić je bio osmi u skoku udalj, dok su deveta mjesta osvojili njegov brat Dragan Pešić u trci na 400 metara sa preponama sa ličnim rekordom i Borko Poznanović u bacanju kladiva (38.22). Po pet bodova crnogorskoj reprezentaciji, osvajanjem desetih mjesta donijeli su Ljiljana Matović u troskoku sa takođe ličnim rekordom, Goran Ivanović u trci na 1500 metara, Lidija Todorović na 3000 metara stiplčez, Dragan Pešić u skoku uvis i ženska štafeta 4x100 m, koja je nastupila u sastavu Ivana Sinđić, Ana Mrvaljević, Ljiljana Matović i Kristina Dubak. Ana Mrvaljević na 400 metara sa preponama sa ličnim rekordom i Šćepan Ćetković u trci na 400 me-tara, takođe sa svojim najboljim vremenom u karijeri osvojili su 11. mjesta, 12. su bili Kristina Dubak na 100 metara , Jovana Đurović na 800 metara i Dragoljub Koprivica na 5000 metara sa ličnim rekordom . Mlada Ivana Sinđić je trku na 400 metara osvojila je 13. mjesto.Pobjede Marije Vuković i Kristine Rakočević drugog dana takmičenja


Atletska reprezentacija Crne Gore zauzela je deseto mjesto na Ekipnom prvenstvu Evrope treća liga, koje je u okviru Evropskih igara održano na Olimpijskom stadionu u Bakuu. „Crveni“ su osvojili 237 bodova, sedam i po manje od devetoplasirane Malte (244,5), a 75 više od Andore na 11. mjestu. Plasman u viši rang takmičenja ostvarili su prvoplasirana Slovačka sa 468,5 bodova i drugoplasirana Austrija, koja je osvojila pola boda manje od šampiona (468). Treći je bio Izrael (439), četvrta Moldavija (401), dok je peto mjesto osvojio domaćin Azerbejdžan (379). Atletičari Bosne i Hercegovine su nastup završili na šestom mjestu (336), sedmi je bio Luksemburg (317), a osma Gruzija (283). Poslednja tri mjesta osvojili su Makedonija (143), Albanija (115) i Asocijacija malih zemalja (99).

Kao prvog i drugog takmičarskog dana na visini zadatka je bila Kristina Rakočević, koja je poslije drugog mjesta u bacanju diska trijumfovala u bacanju kugle i Crnoj Gori donijela maksimalnih 14 bodova. Zablistala je i Marija Vuković takođe pobjedom u skoku uvis sa preskočenih 186 santimetara, što joj je uspjelo prvi put poslije 2011. godine. Odličan nastup imao je i sprinter Luka Rakić, koji je osvojio četvrto mjesto u trci na 200 metara sa novim crnogorskim rekordom – 21.44, što je za 16 stotinki brže od dosadašnjeg najboljeg vremena na ovoj dionici. Deset bodova crnogorskoj reprezentaciji donio je Tomaš Đurović osvajanjem petog mjesta u bacanju disk), dok su na sedmim pozicijama takmičenje završili Darko Pešić u skoku s motko) i Slađana Perunović u trci na 5000 m. Odlično je istrčala muška štafeta 4x400 metara u sastavu: Srđan Marić, Dragan Pešić, Milan Nikolić i Šćepan Ćetković, koja je oborila nacionalni rekord sa vremenom 3:19,87, što joj je bilo dovoljno za osmu poziciju. Deveta mjesta osvojili su Milica Vukadinović u bacanju kladiv), Ljiljana Matović na 100 m sa preponam), Nikola Zindović u bacanju koplja i Blagota Petričević u troskoku. Uz šest bodova koje je osvojila u trci na 100 m sa preponama, Ljiljana Matović je još pet donijela u skoku udalj. Dvanaesta mjesta osvojili su Kristina Dubak na 200 m i Lidija Todorović na 1500 m. Svoje trke na pretposlednjim, 13. pozicijama završili su Goran Ivanović na 800 m i Goran Petrić na 3000 m striplčez, dok je mladi Bjelopoljac Marko Đurović bio 14. u trci na 3000 m. Veliki peh imao je Darko Pešić, koji je pao u trci na 110 m sa preponama, a bez plasmana je, zbog diskvalifikacije ostala i i ženska štafeta 4x400 m u sastavu: Lidija Todorović, Ivana Sinđić, Ana Mrvaljević i Slađana Perunović.

S obzirom da su nastupili bez najboljeg crnogorskog atletičara Danijela Furtule, koji je izostao zbog povrede i brojne pehove koji su ih pratili u Bakuu, u taboru crnogorske reprezentacije su zadovoljni ostvarenim u glavnom gradu Azerbejdžana.

“Ovo je optimalan plasman u ovom trenutku za nas, kada se u obzir uzme odsustvo Danijela Furtule, povreda našeg troskokaša Kristijana Matkovića na treningu dan pred početak takmičenja, za-tim povrede Kristine Dubak, Gorana Ivanovića, Ivane Sinđić... Morali smo da opteretimo sa više disci-plina naše iskusnije takmičare i apsolutno nemam nikakvih zamjerki na njihovo zalaganje, a i mlađi koji su dobili šansu su ispunili moja očekivanja. Svi su dali svoj maksimum, što potvrđuje činjenica da je oboreno šest ličnih rekorda i čak četiri državna. Blistala je mlada Kristina Rakočević pobjedom u ja-koj konkurenciji u bacanju kugle i osvajanjem drugog mjesta u bacanju diska uz novi nacionalni reko-rd, odličnu formu potvrdio je naš najbolji sprinter Luka Rakić, koji je na 200 metara popravio državni rekord za 16 stotinki, a sjajne trke istrčale su muške štafete 4x100 i 4x400 metara, koje su takođe oborile rekorde Crne Gore i potvrdile da se na njih može ozbiljno računati. Posebno me je obradovao nastup Marije Vuković, koja je poslije duže vremena preskočila 186 santimetara, što joj uspjelo u poslednjem pokušaju, čime je pokazala da je savladala tu psihološku barijeru. Ovo je značajno za njeno samopo-uzdanje, koje je poslije dosta neuspješnih pokušaja na većim visinama bilo poljuljano. Vjerujem da je ovo početak velikog povratka na veliku scenu nekadašnje svjetske juniorske šampionke”, rekao je se-lektor Osman Erović.

Rezultate naše reprezentacije možete preuzeti ovdje
Content Management Powered by CuteNews

 

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt

Baner
Baner
Baner

Baner
Baner

 
 
Copyright © 2011 ASCG. All rights reserved - tomn design.