Home O nama Organizacija Dokumenta
Kalendar Adresar Kontakt
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5
Galerija
Trenerska organizacija
Sudije
Asocijacija atletskih veterana
Rekordi
Medalje sa inotakmicenja
Najbolji
Discipline
IAAF world records
Crnogorska atletika u 2010
Kriterijumi za takmicenja
Norme za OI London 2011
Bodovne tablice IAAFa
Antidop
Oprema
Odluke
Formulari
Linkovi
Raspisi
Norme
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  KontaktGENERALNI SPONZOR ASCGAktuelno - Novosti iz ASCG

ODRŽANA SKUPŠTINA ATLETSKOG SAVEZA CRNE MILORADU VULETIĆU TREĆI MANDAT JEDNOGLASNO

Milorad Vuletić će i u naredne četiri godine biti na čelu Atletskog Saveza Crne Gore - to je epilog Izborne Skupštine ASCG, koja je održana dana 07.februara 2015.godine u Podgorici, a imala je izborni karakter. Skupštini je prisustvovalo 39 od ukupno 46 delegata koliko broji skupština ASCG iz 17 atletskih klubova .Vuletić je dobio jednoglasnu podršku delegata Skupštine,a jedini uzdržani glas bio je njegov.On je bio jedini kandidat za predsjednika,a za novi mandat pisano ga je predložilo 19 atletskih klubova,Trenerska organizacija i Upravni odbor.Posebno je istaknuto da su Vuletića za novi mandat predložili uspješan rad i odlični rezultati crnogorskih atletičara.

U prvom dijelu, održana je Redovna godišnja Skupština ASCG na kojoj je usvojen Zapisnik sa sjednice Skupštine održane u Podgorici 02.avgusta 2014.godine. Usvojen je izvještaj o radu ASCG sa finansijskim pokazateljima za period 01. Januar 2014. do 31.decembra 2014.godine, kao i izvještaj Nadzornog Odbora ASCG. Takođe, Skupština je usvojila plan i program rada Saveza za 2015.godinu. Svi izvještaji usvojeni su jednoglasno.

Prisutnim delegatima Redovne Skupštine obratio se Glavni ispektor za sport Crne Gore Branislav Ivanović, koji je istakao da je ASCG jedan od najbolje organizovanih saveza u Crnoj Gori i pozvao sve predstavnike atletskih klubova da svoje klubove organizuju u skladu sa Zakonom o sportu Crne Gore i važećom pravnom regulativom i pozvao je atletske klubove da u narednom periodu uzmu što masovnije učešće na takmičenjima u Crnoj Gori i da im posebna briga budu sportisti i unapređenjenje uslova u svojim sredinama za postizanje još boljih rezultata.

Predsjednik Vuletić je u svom izvještaju za predhodni četvorogodišni period pored ostalog istakao das su crnogorski atletičari postavili 336 novih rekorda Crne Gore i ukupno osvojili 47 medalja na međunarodnim takmičenjima od čega 21 zlatnu, 13 srebrenih i 13 bronzanih medalja. Kao najuspješniju izdvajio je 2013.godinu u kojoj su naši takmičari na međunarodnim takmičenjima osvojili 22 medalje. Kao najznačajnije rezultate u ovom period izdvojio bih rezultate Danijela Furtule, koji je trostruki pobjednik Evropskog kupa u bacanjima u kategoriji mlađih seniora i osvajač zlatne medalje sa Prvenstva Mediterana za mlađe seniore i Slađane Perunović koja je dvostruka Balkanska šampionka u maratonu i polumaratonu. U navedenom periodu crnogorski atletičari su prvi put u svojoj istoriji osvojili medalje sa Balkanskih prvenstava za seniore u muškoj konkurenciji i to Darko Pešić zlatnu u desetoboju, a srebrne medalje su osvojili Dragan Pešić u desetoboju i Danijel Furtula u bacanju diska. Tu je i nada naše atletike Kristina Rakočević koja je osvojila 3 medalje na Evropskom festivalu za mlade. Pored navednih takmičara medalje za crnogorsku atletiku na međunarodnim takmičenjima u proteklom periodu osvojili su i Marija Vuković, Marija Bogavac, Tomaš Đurović, Milica Vukadinović, Luka Rakić, Blagota Petričević, Kristijan Matković i Danilo Ristić. Vuletić je posebno istakao da uspjeha nebi bilo bez pomoći države,Uprave za sport i Crnogorskog olimpijskog komiteta,sa kojima Savez ima odličnu saradnju.On je istakao da se rezultati ASCG mjere i saradnjom i aktivnostima koje Savez odrađuje u administrativnom dijelu.

Zahvaljujući se na izboru za čelnog čovjeka crnogorske atletike i ukazanoj podršci i povjerenju u svom obraćanju prisutnim delegatima, Milorad Vuletić iznio je svoje osnove plana i programa rada za naredni četvorogodišnji period. -Prioritetni zadaci biće nam nam,pored kvaliteta u koji ćemo zajedno ulagati sa našim partnerima,stvaranje što boljih uslova za bavljenje atletskim sportom.Pokrenuta je incijativa i to je ušlo u proceduru za izgradnju atletskog stadiona u Podgorici.Ta objekat moramo imati ukoliko ne želimo da izgubimo i ovo što smo stvorili.On je posebno najavio da će se Savez fokusirati na razvoj dječije atletike i da će se sa tim projektom krenuti u deset opština Crne Gore.Potrudićemo se da stvorimo još bolje uslove za pripteme naših sportista,kako bi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneriu i mi Crnu Goru obradovati jednim učešćem u finalu-istakao je Vuletić.Nastavićemo sa praksom jačanja organa i tijela Saveza kao i izdavanja godišnje publikacije na kraju svake godine, a sve odluke će se blagovremeno kao i do sada nalaziti na sajtu Saveza. Vodićemo i dalje posebnu brigu o najboljim atletičarima i vršiti edukaciju trenera. Saradnja sa medijima nastaviće se i u narednom period koja je do sada bila za svaku pohvalu.

Na predlog predsjednika Vuletića, Skupština je izabrala Upravni Odbor ASCG u sastavu: potpredsjednici Gojko Banjević zadužen za sektor sporta i Goran Jevrić zadužen za menadžment i finasije i članovi UO ASCG: dr Aleksandar Vujičić, Božidar Jaredić i dr Miodrag Tomović. Vuletić je saopštio da će ostale članove saopštiti na konstutivnoj sjednici UO.

Skupština ASCG izabrala je Nadzorni odbor u sastavu: mr Milorad Backović - predsjednik, i članovi: Milorad Joković i Dario Đuričković.

Takođe, na predlog predsjednika Vuletića i u narednom četvorogodišnjem period funkcioju generalnog sekretara ASCG obavljaće i dalje Milan Madžgalj.

Sjednici skupštine prisustvovali su kao gosti: predsjednik COK-a mr Dušan Simonović, direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović, glavni ispektor za sport Branislav Ivanović, predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza dr Dragan Drobnjak, predstavnik Sekreterijata za sport i kulturu Glavnog grada prof Rajko Ćupić, predsjednik Udruženja sportskih novinara Crne Gore Veselin Drljević, predsjednik Teniskog saveza Crne Gore dr Dimitrije Rašović i predstavnik ASCG u COK-u Branko Jovanović član izvršnog odbora COK-a.

Od prisutnih gostiju delegate Skupštine pozdravili su predsjednik COK-a mr Dušan Simonović i direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović koji su istakli da im je zadovoljstvo što prisustvuju današnjoj izbornoj Skupštini ASCG, koji je u proteklom periodu potvrdio da se radi o ozbiljnom savezu iza koga stoje odlični rezultati i organizacija funkcionisanja.
Na slici:Radno predsjedništvo Skupštine
ATLETSKI SAVEZ CRNE GOREContent Management Powered by CuteNews

 

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt

Baner
Baner
Baner

Baner
Baner

 
 
Copyright © 2011 ASCG. All rights reserved - tomn design.